ARTICOLUL 11 | Convenție 29/1930

Acesta este un fragment din Convenția nr. 29/1930 privind munca forțată sau obligatorie*). Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
  •  

ARTICOLUL 11

1. Numai adulții valizi de sex masculin în vîrstă de cel puțin 18 ani și cel mult 45 ani, vor putea fi supuși la muncă forțată sau obligatorie. În afară de categoriile de muncă prevăzute la articolul 10 al prezentei convenții, vor trebui să fie respectate limitele și condițiile următoare:

a) recunoașterea prealabilă - în toate cazurile în care aceasta va fi posibil - de către un medic numit de administrație, că aceștia nu suferă de nici o boală contagioasă și că sînt apți din punct de vedere fizic să suporte munca impusă și condițiile în care ea va fi efectuată;

b) scutirea personalului din școli, a elevilor și profesorilor, cît și a personalului administrativ în general;

c) menținerea în fiecare colectivitate a unui număr de oameni adulți și valizi indispensabili vieții familiale și sociale;

d) respectarea legăturilor conjugale și familiale.

2. În scopurile indicate în alineatul c) de mai sus, reglementarea prevăzută la art. 23 al prezentei convenții va stabili proporția de persoane din populația permanentă de sex masculin și validă care vor putea fi obiectul unei recrutări determinate, această proporție neputînd totuși depăși în nici un caz 25% din această populație. Stabilind această proporție, autoritățile competente vor trebui să țină seama de densitatea populației, de dezvoltarea socială și fizică a acestei populații, de perioada din cursul anului și de starea lucrărilor ce trebuie efectuate de cei interesați pe loc și pe cont propriu; în general autoritățile vor trebui să respecte necesitățile economice și sociale ale vieții normale a colectivității respective.

Acesta este un fragment din Convenția nr. 29/1930 privind munca forțată sau obligatorie*). Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Convenție 29/1930:
ARTICOLUL 1
ARTICOLUL 2
ARTICOLUL 3
ARTICOLUL 4
ARTICOLUL 5
ARTICOLUL 6
ARTICOLUL 7
ARTICOLUL 8
ARTICOLUL 9
ARTICOLUL 10
ARTICOLUL 11
ARTICOLUL 12
ARTICOLUL 13
ARTICOLUL 14
ARTICOLUL 15
ARTICOLUL 16
ARTICOLUL 17
ARTICOLUL 18
ARTICOLUL 19
ARTICOLUL 20
ARTICOLUL 21
;
se încarcă...