Raporturile dintre culte | Decret 177/1948

Acesta este un fragment din Decretul nr. 177/1948 pentru regimul general al cultelor religioase*). Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată
  •  

CAPITOLUL 5 Raporturile dintre culte Jurisprudență

Art. 38. - Jurisprudență

Trecerile de la un cult la altul sau parasirea unui cult, sunt libere. Jurisprudență

Declaratia de parasire a unui cult se comunica partii componente locale a cultului parasit, prin autoritatea comunala locala. La cerere autoritatea comunala respectiva este obligata sa elibereze dovada facerii acestei comunicari. Jurisprudență

Art. 39. - Jurisprudență

Nici un cult nu va putea inscrie noi adepti, decat daca cel ce solicita acest lucru face dovada ca a anuntat de parasirea cultului, cultul caruia i-a apartinut.

Art. 40. -

Relatiunile cultelor religioase cu strainatatea, vor fi numai de natura religioasa.

Nici un cult religios si nici un reprezentant al vreunui cult nu va putea intretine legaturi cu cultele religioase, institutiuni sau persoane oficiale in afara teritoriului tarii, decat cu aprobarea Ministerului Cultelor si prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe.

Art. 41. -

Jurisdictia cultelor religioase din tara nu se poate intinde in afara de teritoriul Republicii Populare Romane si nici cultele religioase din strainatate nu vor putea exercita jurisdictiunea asupra credinciosilor din cuprinsul Statului Roman.

Art. 42. -

Ajutoarele sau ofrandele primite din strainatate de cultele religioase din tara sau trimise de acestea in strainatate, vor fi controlate de Stat.

Art. 43. -

Bunurile bisericesti aflatoare in strainatate si interesele religioase ale cetatenilor romani in strainatate pot constitui obiectul unor intelegeri internationale pe baza de reciprocitate.

Acesta este un fragment din Decretul nr. 177/1948 pentru regimul general al cultelor religioase*). Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Pot fi de interes:

Decret 177/1948:
Dispozitiuni generale
Raporturile dintre Stat si cultele religioase
Despre activitatea cultelor
Despre patrimoniul cultelor religioase
Raporturile dintre culte
Despre invatamantul religios
Dispozitiuni finale si tranzitorii
;
se încarcă...