Back

Comisia Economică pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite - CEE-ONU

Regulamentul nr. 46/2014 - Dispoziţii uniforme privind omologarea dispozitivelor de vizibilitate indirectă şi a vehiculelor cu motor în ceea ce priveşte instalarea acestor dispozitive Număr celex: 42014X0808(02)

În vigoare de la 08.08.2014

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral cumpăraţi documentul sau alegeţi un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă în varianta PDF sau Kindle

Numai textele originale CEE-ONU au efect juridic în temeiul dreptului public internaţional. Situaţia şi data intrării în vigoare ale prezentului regulament trebuie verificate în cea mai recentă versiune a documentului de situaţie CEE-ONU TRANS/WP.29/343, disponibilă la adresa: http://www.unece.org/trans/main/wp29/wp29wgs/wp29gen/wp29fdocstts.html.

Include întregul text valabil până la:

Suplimentul 3 la seria 03 de amendamente - Data intrării în vigoare: 9 octombrie 2014

Suplimentul 1 la seria 04 de amendamente - Data intrării în vigoare: 9 octombrie 2014

1. DOMENIUL DE APLICARE

Prezentul regulament se aplică:

(a) dispozitivele obligatorii şi opţionale de vizibilitate indirectă, menţionate în tabelul de la punctul 15.2.1.1.1 din prezentul regulament, pentru vehicule din categoriile M şi N (1) şi dispozitivelor de vizibilitate indirectă obligatorii şi opţionale menţionate la punctele 15.2.1.1.3 şi 15.2.1.1.4 din prezentul regulament pentru vehiculele din categoria L (1) a căror caroserie acoperă, cel puţin parţial, conducătorul auto;

(b) instalarea dispozitivelor de vizibilitate indirectă pe vehicule din categoriile M şi N şi pe vehiculele din categoria L (1) a căror caroserie acoperă, cel puţin parţial, conducătorul auto.

(1) Astfel cum sunt definite în Rezoluţia consolidată privind construcţia vehiculelor (R.E.3), documentul ECE/TRANS/WP.29/78/Rev.2, punctul 2 - www.unece.org/trans/main/wp29/wp29wgs/wp29gen/wp29resolutions.html.

I. DISPOZITIVE DE VIZIBILITATE INDIRECTĂ

2. DEFINIŢII

În sensul prezentului regulament:

2.1. "dispozitive de vizibilitate indirectă" înseamnă dispozitive care permit observarea zonei de trafic adiacente vehiculului care nu poate fi observată prin vizibilitate directă. Acestea pot fi oglinzi convenţionale, camere de luat vederi cu monitor sau alte dispozitive capabile să prezinte informaţii cu privire la câmpul de vizibilitate indirectă al conducătorului auto;

2.1.1. "oglindă" înseamnă orice dispozitiv, excluzând dispozitivele de tipul periscoapelor, destinat să ofere o vizibilitate clară spre zona din spate, laterală sau frontală a vehiculului în câmpurile de vizibilitate definite la punctul 15.2.4 din prezentul regulament;

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral cumpăraţi documentul sau alegeţi un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

se încarcă...