Back

Comisia Economică pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite - CEE-ONU

Regulamentul nr. 129/2014 al Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite (CEE/ONU) - Dispoziţii uniforme referitoare la omologarea sistemelor îmbunătăţite de siguranţă pentru copii utilizate la bordul autovehiculelor (ECRS - Enhanced Child Restraint Systems) Număr celex: 42014X0329(02)

În vigoare de la 29.03.2014

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral cumpăraţi documentul sau alegeţi un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă în varianta PDF sau Kindle

Numai textele originale CEE–ONU au efect juridic în temeiul dreptului public internaţional. Situaţia şi data intrării în vigoare ale prezentului regulament ar trebui verificate în ultima versiune a documentului de situaţie al CEE/ONU TRANS/WP.29/343, disponibil la următoarea adresă: http://www.unece.org/trans/main/wp29/wp29wgs/wp29gen/wp29fdocstts.html.

Include toate textele valabile până la:

Suplimentul 2 la versiunea originală a regulamentului- Data intrării în vigoare: 10 iunie 2014

1. DOMENIUL DE APLICARE

Prezentul regulament se aplică (în faza 1) sistemelor de siguranţă pentru copii integrale universale ISOFIX (i-Size) şi sistemelor de siguranţă pentru copii integrale "ISOFIX pentru vehicule speciale" destinate pasagerilor copii din autovehicule.

2. DEFINIŢII

În sensul prezentului regulament,

2.1. "sistem de siguranţă pentru copii" (SSC) înseamnă un dispozitiv în care poate fi aşezat un pasager copil în poziţia şezut sau culcat cu faţa în sus. Acest dispozitiv este conceput astfel încât să diminueze riscul de vătămare a utilizatorului în caz de impact sau de decelerare bruscă a vehiculului, prin limitarea mobilităţii corpului copilului.

2.2. "tip de sistem de siguranţă pentru copii" înseamnă un sistem de siguranţă pentru copii care nu diferă în privinţa unor aspecte esenţiale, precum:

categoria în care sistemul de siguranţă este omologat de tip;

designul, materialul şi construcţia sistemului de siguranţă pentru copii.

Sistemele de siguranţă pentru copii convertibile sau modulare nu trebuie să difere în ceea ce priveşte designul, materialul şi construcţia.

2.3. "i-Size" (sisteme de siguranţă pentru copii integrale universale ISOFIX) este o categorie de sisteme de siguranţă pentru copii destinate a fi utilizate în toate poziţiile de şedere i-Size ale unui vehicul, în conformitate cu definiţia din Regulamentele nr. 14 şi 16 şi omologate conform acestora.

2.4. "integral" înseamnă o clasă de sisteme de siguranţă pentru copii în care copilul este fixat pe scaun doar cu ajutorul componentelor din cadrul sistemului de siguranţă pentru copii (adică ham, scut de protecţie etc.) şi nu prin mijloace conectate direct la vehicul (de exemplu, centura de siguranţă).

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral cumpăraţi documentul sau alegeţi un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

se încarcă...