Back

Comisia Economică pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite - CEE-ONU

Regulamentul nr. 119 al Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite (CEEONU) - Dispoziţii uniforme privind omologarea lămpilor de viraj pentru autovehicule Număr celex: 42014X0325(03)

În vigoare de la 25.03.2014

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral cumpăraţi documentul sau alegeţi un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă în varianta PDF sau Kindle

Numai textele originale CEE-ONU au efect juridic în temeiul dreptului public internaţional. Situaţia şi data intrării în vigoare ale prezentului regulament ar trebui verificate în ultima versiune a documentului de situaţie al CEE-ONU TRANS/WP.29/343, disponibil la următoarea adresă: http://www.unece.org/trans/main/wp29/wp29wgs/wp29gen/wp29fdocstts.html

Include întregul text valabil până la:

Suplimentul 3 la seria 01 de amendamente - Data intrării în vigoare: 3 noiembrie 2013

DOMENIUL DE APLICARE

Regulamentul se aplică lămpilor de viraj pentru vehiculele din categoriile M, N şi T (1).

(1) Astfel cum sunt definite în Rezoluţia consolidată privind construcţia vehiculelor (R.E.3.), document ECE/TRANS/ WP.29/78/Rev.2, para.2.

1. DEFINIŢII

1.1. "Lampă de viraj" înseamnă o lampă utilizată pentru iluminarea suplimentară a acelei părţi a drumului situate lângă colţul frontal al vehiculului pe partea spre care vehiculul urmează să îşi schimbe direcţia;

1.2. "Lămpi de viraj de diferite tipuri" înseamnă lămpile care prezintă diferenţe în următoarele aspecte esenţiale:

(a) marca sau denumirea comercială;

(b) caracteristicile sistemului optic (nivelul de intensitate, unghiurile de distribuţie a luminii, categoria sursei de lumină, modulul de sursă de lumină etc.);

Schimbarea culorii lămpii cu filament sau a culorii oricărui filtru nu constituie o modificare a tipului.

1.3. Definiţiile culorii luminii emise formulate în Regulamentul nr. 48 şi în seria de amendamente aduse acestuia, în vigoare la data formulării cererii pentru omologarea de tip, se aplică prezentului regulament.

1.4. Trimiterile făcute în prezentul regulament la lampa (lămpile) cu filament standard (etalon) şi la Regulamentul nr. 37 reprezintă trimiteri la Regulamentul nr. 37 şi la seria de amendamente ale acestuia, în vigoare la data formulării cererii de omologare de tip.

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral cumpăraţi documentul sau alegeţi un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

se încarcă...