Back

Comisia Economică pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite - CEE-ONU

Regulamentul nr. 43/2014 cuprinzând Dispoziţii uniforme privind omologarea materialelor pentru geamurile din sticlă securizată şi instalarea acestora pe vehicule Număr celex: 42014X0212(01)

În vigoare de la 12.02.2014

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral cumpăraţi documentul sau alegeţi un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă în varianta PDF sau Kindle

Numai textele originale CEE-ONU au efect juridic în temeiul dreptului public internaţional. Situaţia şi data intrării în vigoare ale prezentului regulament trebuie verificate în cea mai recentă versiune a documentului de situaţie al CEE-ONU TRANS/WP.29/343, disponibil la următoarea adresă: http://www.unece.org/trans/main/wp29/wp29wgs/wp29gen/wp29fdocstts.html

Include întregul text valabil până la:

Suplimentul 2 la seria 01 de amendamente – Data intrării în vigoare: 3 noiembrie 2013.

1. DOMENIUL DE APLICARE

Prezentul regulament se aplică:

(a) materialelor pentru geamurile din sticlă securizată ce urmează a fi instalate ca parbrize sau ca alte geamuri exterioare sau ca pereţi despărţitori pe vehicule din categoriile L cu caroserie, M, N, O şi T (1);

(1) Astfel cum sunt definite în Rezoluţia consolidată privind construcţia vehiculelor (R.E.3), document ECE/TRANS/WP.29/78/Rev.2, punctul 2.

(b) vehiculelor din categoriile M, N şi O în ceea ce priveşte instalarea acestor materiale.

În ambele cazuri, se exclud sticla pentru echipamente şi instrumente de iluminare şi semnalizare luminoasă, sticla antiglonţ şi ferestrele duble.

2. DEFINIŢII

În sensul prezentului regulament:

2.1. "sticlă securizată monostrat" înseamnă un geam din sticlă format dintr-un singur strat de sticlă care a fost supusă unui tratament special pentru creşterea rezistenţei mecanice şi pentru controlarea fragmentării după spargere;

2.2. "sticlă securizată multistrat" înseamnă un geam din sticlă format din două sau mai multe straturi de sticlă menţinute împreună prin intermediul unuia sau mai multor straturi intermediare de material plastic; sticla poate fi:

2.2.1. "sticlă securizată multistrat obişnuită", când niciunul dintre straturi nu a fost tratat; sau

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral cumpăraţi documentul sau alegeţi un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

se încarcă...