Comisia Comunităților Europene

Recomandarea nr. 161/2010 privind monitorizarea substanțelor perfluoroalchilate în alimente (Text cu relevanță pentru SEE)
Număr celex: 32010H0161

În vigoare de la 18.03.2010

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

Cumpără forma completă

RECOMANDAREA COMISIEI
din 17 martie 2010
privind monitorizarea substanțelor perfluoroalchilate în alimente
(Text cu relevanță pentru SEE)
(2010/161/UE)

COMISIA EUROPEANÃ,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, în special articolul 292,

întrucât:

(1) Substanțele perfluoroalchilate (PAFS) sunt utilizate frecvent în aplicațiile industriale și în cele casnice, incluzând huse rezistente la pete pentru țesături și covoare, huse rezistente la ulei pentru produse din hârtie destinate intrării în contact cu alimentele, spumă extinctoare, tensioactivii utilizați în exploatarea minieră și a puțurilor de petrol, ceara pentru parchet și produsele insecticide. Tensioactivii organici (per)fluorați constituie un subgrup important care cuprinde sulfonatul de perfluoroctan (PFOS) și acidul perfluorooctanoic (PFOA).

..........


În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral alegeți un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului sau cumpărați documentul în formă completă.

;
se încarcă...