Back

Comisia Economică pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite - CEE-ONU

Regulamentul nr. 16/2007 - Dispoziţiile uniforme cu privire la omologarea: I. centurilor de siguranţă, a sistemelor de fixare, a sistemelor de fixare a scaunelor pentru copii şi a sistemelor ISOFIX de fixare a scaunelor pentru copii pentru ocupanţii autovehiculelor II. vehiculelor echipate cu centuri de siguranţă, sisteme de fixare, sisteme de fixare a scaunelor pentru copii şi sisteme ISOFIX de fixare a scaunelor pentru copii Număr celex: 42007X1130(02)

În vigoare de la 30.11.2007

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral cumpăraţi documentul sau alegeţi un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă în varianta PDF sau Kindle

Addendum 15: Regulamentul nr. 16
A 5-a revizuire

Doar textele originale ale CEE-ONU au efect juridic în temeiul dreptului public internaţional. Situaţia şi data intrării în vigoare a prezentului regulament trebuie verificate în ultima versiune a documentului de situaţie CEE-ONU TRANS/WP.29/343, disponibil la: http://www.unece.org/trans/main/wp29/wp29wgs/wp29gen/ wp29fdocstts.html.

Cuprinde întregul text valabil până la:

Suplimentul 17 la seria 04 de modificări - Data intrării în vigoare: 18 ianuarie 2006

1. DOMENIU DE APLICARE

Prezentul regulament se aplică centurilor şi sistemelor de siguranţă proiectate pentru instalare în vehicule şi destinate să fie utilizate separat, ca echipamente individuale, de către persoane adulte care ocupă scaune orientate cu faţa sau cu spatele la direcţia de mers. Acesta se aplică de asemenea sistemelor de siguranţă pentru copii şi sistemelor de siguranţă ISOFIX proiectate pentru instalare în vehicule de categoria M1 şi N1(*).

(*) Aşa cum este definit în Rezoluţia consolidată privind construcţia vehiculelor (R.E.3), anexa 7 (documentul TRANS/ WP.29/78/Rev.1/Modif.2).

2. DEFINIŢII

2.1. Centură de siguranţă (centură de siguranţă, centură)

Un ansamblu format din chingi cu o cataramă de siguranţă, dispozitive de reglare şi piese de fixare, care poate fi ancorat în interiorul unui autovehicul şi care este proiectat să diminueze riscul de vătămare a pasagerului în caz de coliziune sau frânare bruscă a vehiculului, limitând mobilitatea corpului pasagerului. Un astfel de ansamblu este în general denumit "centură", termen care cuprinde de asemenea orice dispozitiv de absorbţie a energiei sau de retractare a centurii.

Acest ansamblu poate fi testat şi aprobat ca centură de siguranţă sau sistem de fixare.

2.1.1. Centură transversală

O centură cu prindere în două puncte care trece peste partea din faţă a regiunii pelviene a pasagerului.

2.1.2. Centură diagonală

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral cumpăraţi documentul sau alegeţi un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

se încarcă...