Back

Comisia Comunităţii Economice Europene

Regulamentul nr. 44/2007 cuprinzând Dispoziţiile uniforme privind omologarea sistemelor de siguranţă pentru copiii pasageri în autovehicule ("sisteme de siguranţă pentru copii") Număr celex: 32007R0044

În vigoare de la 23.11.2007

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral cumpăraţi documentul sau alegeţi un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă în varianta PDF sau Kindle

Revizia 1

Doar textele originale CEE-ONU au efect juridic în temeiul dreptului internaţional public. Situaţia şi data intrării în vigoare ale prezentului regulament ar trebui verificate în ultima versiune a documentului de situaţie CEE-ONU TRANS/WP.29/343, disponibilă pe site-ul internet: http://www.unece.org/trans/main/wp29/wp29wgs/wp29gen/wp29fdocstts.html.

Include întreg textul valabil până la:

Seria 04 de modificări - Data intrării în vigoare: 23 iunie 2005

1. DOMENIUL DE APLICARE

1.1. Prezentul regulament se aplică sistemelor de siguranţă pentru copii adecvate pentru montarea în autovehicule cu trei sau mai multe roţi şi care nu sunt destinate utilizării pentru scaunele rabatabile (pliante) sau pentru scaunele orientate lateral.

2. DEFINIŢII

În cadrul prezentului regulament:

2.1. Sistem de siguranţă pentru copii ("sistem de siguranţă") reprezintă un ansamblu de componente care poate conţine o combinaţie de curele sau componente flexibile, cu cataramă de siguranţă, dispozitive de reglare, dispozitive de prindere şi, în anumite cazuri, un dispozitiv suplimentar, de exemplu, un portbebe, un scaun pentru sugari, un scaun suplimentar şi/sau un scut de protecţie în caz de coliziune care poate fi montat în autovehicul. Acest dispozitiv este conceput astfel încât să diminueze riscul de rănire a utilizatorului în caz de coliziune sau de deceleraţie bruscă a vehiculului, prin limitarea mobilităţii corpului pasagerului.

"ISOFIX" este un dispozitiv de prindere a sistemelor de siguranţă pentru copii la vehicule, prevăzut cu două ancore rigide la vehicul, două dispozitive auxiliare rigide aferente pe sistemul de siguranţă pentru copii şi un mijloc de limitare a rotaţiei sistemului de siguranţă pentru copii în jurul axei transversale.

2.1.1. Sistemele de siguranţă pentru copii se clasifică în cinci "grupe de greutate":

2.1.1.1. grupa 0 pentru copii cu greutatea mai mică de 10 kg;

2.1.1.2. grupa 0+ pentru copii cu greutatea mai mică de 13 kg;

2.1.1.3. grupa I pentru copii cu greutatea între 9 şi 18 kg;

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral cumpăraţi documentul sau alegeţi un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

se încarcă...