Back

Consiliul Uniunii Europene

Decizia nr. 80/2001 de instituire a Statului Major al Uniunii Europene Număr celex: 32001D0080

În vigoare de la 30.01.2001

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral cumpăraţi documentul sau alegeţi un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă în varianta PDF sau Kindle

DECIZIA CONSILIULUI
din 22 ianuarie 2001
de instituire a Statului Major al Uniunii Europene
(2001/80/PESC)

CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

având în vedere Tratatul privind Uniunea Europeană, în special articolul 28 alineatul (1),

având în vedere Tratatul de instituire a Comunităţii Europene, în special articolul 207 alineatul (2),

întrucât:

(1) În cadrul consolidării politicii externe şi de securitate comună (PESC) şi în special a politicii europene comune de securitate şi apărare prevăzute la articolul 17 din Tratatul privind Uniunea Europeană, Consiliul European întrunit la Nisa între 7 şi 11 decembrie 2000 a ajuns la un acord privind înfiinţarea Statului Major al Uniunii Europene, stabilind misiunea şi funcţiile acestuia.

(2) În conformitate cu directivele date de Consiliul European, ar trebui procedat în aşa fel încât Statul Major să fie pregătit să îşi înceapă lucrările.

DECIDE:

Articolul 1

(1) Pe lângă Secretariatul General al Consiliului vor fi detaşaţi militari din statele membre în vederea constituirii Statului Major al Uniunii Europene (EUMS).

(2) Statul Major va fi integrat în Secretariatul General al Consiliului.

Articolul 2

Misiunea şi funcţiile Statului Major sunt stabilite în anexa V la raportul preşedinţiei aprobat de Consiliul European de la Nisa, care figurează în anexa la prezenta decizie.

Articolul 3

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral cumpăraţi documentul sau alegeţi un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

se încarcă...