Back

Consiliul Uniunii Europene

Recomandarea nr. 562/2007 privind schimbul de informaţii referitoare la răpirile comise de terorişti Număr celex: 32007H0562

În vigoare de la 17.08.2007

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral cumpăraţi documentul sau alegeţi un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă în varianta PDF sau Kindle

CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

întrucât:

(1) Răpirile efectuate de către grupuri sau indivizi care pot fi consideraţi ca făcând parte din sfera terorismului internaţional reprezintă o provocare majoră pentru statele membre.

(2) Pentru a soluţiona în mod pozitiv aceste situaţii, statele membre trebuie să colecteze informaţii de bază,să stabilească contacte şi să iniţieze discuţii într-un cadru confidenţial.

(3) Capacităţile statului membru vizat ar fi consolidate în mod semnificativ dacă acesta ar avea posibilitatea de a valorifica experienţa dobândită de alte state membre în situaţii similare.

(4) În acest scop, fiecare stat membru ar trebui să comunice celorlalte state membre o fişă cu date conţinând informaţii esenţiale despre cazuri de răpiri anterioare; aceste informaţii, care ar trebui să fie exclusiv informaţii neclasificate, ar trebui să fie transmise după soluţionarea incidentului şi să fie limitate la incidentele care ţin de terorismul internaţional,

RECOMANDĂ:

1. Statele membre:

(a) să comunice, după soluţionarea unui caz de răpire, următoarele date(1):

- ţara şi regiunea în care a avut loc răpirea;

- numărul şi naţionalitatea ostaticului/ostaticilor;

- data şi ora răpirii;

- data şi ora la care s-a sfârşit incidentul;

- făptaşii/gruparea teroristă responsabilă;

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral cumpăraţi documentul sau alegeţi un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

se încarcă...