Back

Consiliul Uniunii Europene

Decizia nr. 211/2003 privind încheierea acordului între Uniunea Europeană şi Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord privind securitatea informaţiilor Număr celex: 32003D0211

În vigoare de la 27.03.2003

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral cumpăraţi documentul sau alegeţi un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă în varianta PDF sau Kindle

DECIZIA 2003/211/PESC A CONSILIULUI
din 24 februarie 2003
privind încheierea acordului între Uniunea Europeană şi Organizaţia
Tratatului Atlanticului de Nord privind securitatea informaţiilor

CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

având în vedere Tratatul privind Uniunea Europeană, în special articolul 24,

având în vedere recomandarea preşedinţiei,

întrucât:

(1) S-a încheiat un acord interimar de securitate între Secretariatul General al Consiliului şi Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) sub forma unui schimb de scrisori între secretarii generali respectivi, la data de 26 iulie 2000.

(2) Consiliul European de la Barcelona a subliniat necesitatea încheierii de acorduri permanente între Uniunea Europeană şi NATO cât mai curând posibil. În acest scop, acesta a cerut şi preşedinţiei ca, împreună cu Înaltul Reprezentant, să stabilească la nivel înalt contacte utile pentru a se ajunge la un rezultat pozitiv. Aranjamentele respective cuprind un acord privind securitatea informaţiilor.

(3) Ca urmare a intrării în vigoare, la 1 decembrie 2001, a regulamentelor respective de securitate, Consiliul şi Comisia sunt în măsură să se achite pe deplin de obligaţiile care decurg din punerea în aplicare a unui astfel de acord.

(4) Ca urmare a deciziei Consiliului din 15 aprilie 2002 care autorizează preşedinţia să înceapă negocierile cu NATO, preşedinţia, asistată de Secretarul General/Înaltul Reprezentant, a negociat un acord privind securitatea informaţiilor.

(5) Acest acord ar trebui să se aprobe,

DECIDE:

Articolul 1

Acordul între Uniunea Europeană şi Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord privind securitatea informaţiilor se aprobă în numele Uniunii Europene.

Textul acordului se anexează la prezenta decizie.

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral cumpăraţi documentul sau alegeţi un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

se încarcă...