Back

Consiliul Comunităţii Economice Europene

Regulamentul nr. 1/1958 de stabilire a regimului lingvistic al Comunităţii Economice Europene Număr celex: 31958R0001

În vigoare de la 06.10.1958

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral cumpăraţi documentul sau alegeţi un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă în varianta PDF sau Kindle

REGULAMENTUL nr. 1

CONSILIUL COMUNITĂŢII ECONOMICE EUROPENE,

având în vedere art. 217 din Tratat care prevede că regimul lingvistic al instituţiilor Comunităţii este stabilit, fără să aducă atingere dispoziţiilor prevăzute în regulamentul Curţii de Justiţie, de către Consiliu, care hotărăşte în unanimitate,

întrucât fiecare dintre cele patru limbi în care a fost redactat Tratatul este recunoscută ca limbă oficială în unul sau mai multe state membre ale Comunităţii,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

Articolul 1

Limbile oficiale şi limbile de lucru ale instituţiilor Comunităţii sunt germana, franceza, italiana şi olandeza.

Articolul 2

Documentele adresate instituţiilor de către un stat membru sau de către o persoană care se află sub jurisdicţia unui stat membru sunt redactate în oricare din limbile oficiale, la alegerea expeditorului. Răspunsul se redactează în aceeaşi limbă.

Articolul 3

Documentele adresate de către instituţii unui stat membru sau unei persoane care se află sub jurisdicţia unui stat membru sunt redactate în limba statului respectiv.

Articolul 4

Regulamentele şi celelalte documente cu aplicare generală sunt redactate în cele patru limbi oficiale.

Articolul 5

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral cumpăraţi documentul sau alegeţi un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

se încarcă...