Back

Parlamentul României

Legea nr. 99/1998 pentru proclamarea Zilei imnului naţional al României

În vigoare de la 28.05.1998

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpăraţi documentul în formă actualizată sau alegeţi un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Art. 1. -

(1) Se proclamă ziua de 29 iulie Ziua imnului naţional al României - Deşteaptă-te, române, simbol al unităţii Revoluţiei Române din anul 1848.

(2) Ziua imnului naţional al României va fi marcată de către autorităţile publice şi celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, în spiritul tradiţiilor poporului român, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

Art. 2. -

(1) Guvernul şi autorităţile publice locale vor lua măsurile necesare pentru ca în această zi imnul naţional al României să fie intonat în conformitate cu prevederile Legii nr. 75/1994, precum şi pentru buna desfăşurare a acţiunilor prevăzute la art. 1 alin. (2).

(2) În municipiul Bucureşti şi în municipiile-reşedinţă de judeţ se vor organiza ceremoniale publice de intonare a imnului naţional al României şi de înălţare a drapelului naţional, pe baza normelor convenite între prefecturi, primării şi comenduirile de garnizoană.
Referințe (1)

Art. 3. -

În anul 1998, sărbătorirea Zilei imnului naţional al României se va realiza o dată cu celebrarea Zilei drapelului naţional, la 26 iunie, în şedinţă comună solemnă a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Această lege a fost adoptată de Camera Deputaţilor în şedinţa din 27 aprilie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
ANDREI IOAN CHILIMAN

Această lege a fost adoptată de Senat în şedinţa din 18 mai 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.
p. PREŞEDINTELE SENATULUI
CRISTIAN SORIN DUMITRESCU

Bucureşti, 26 mai 1998.

Nr. 99.

se încarcă...