Back

Comitetul pentru Comerţ

Decizia nr. 1/2015 privind adoptarea regulilor privind administrarea şi punerea în aplicare a contingentelor tarifare [2015/1412] Număr celex: 32015D1412

În vigoare de la 20.08.2015

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral cumpăraţi documentul sau alegeţi un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă în varianta PDF sau Kindle

COMITETUL UE-COREEA PENTRU COMERŢUL CU MĂRFURI,

având în vedere Acordul de liber schimb dintre Republica Coreea (denumită în continuare "Coreea"), pe de o parte, şi Uniunea Europeană şi statele membre ale acesteia, pe de altă parte (denumite în continuare "părţile" şi "acordul"), în special articolele 2.16, 15.2.1 şi punctele 2 şi 3 din apendicele 2-A-1,

întrucât:

(1) Articolul 15.1 din acord instituie un Comitet pentru comerţ care, printre altele, se asigură că acordul funcţionează corect şi monitorizează activităţile tuturor comitetelor specializate.

(2) În conformitate cu articolul 15.2 din acord, au fost instituite comitete specializate, sub auspiciile Comitetului pentru comerţ. Comitetul pentru comerţul cu mărfuri, în conformitate cu articolul 2.16 din acord, este unul dintre aceste comitete specializate.

(3) În conformitate cu punctul 2 din apendicele 2-A-1 din acord, Coreea poate folosi un sistem de licitaţie pentru administrarea şi punerea în aplicare a contingentelor tarifare (denumite în continuare "CT") aplicate de Coreea anumitor mărfuri originare din Uniunea Europeană în temeiul acordului. Termenii sistemului de licitaţie trebuie să fie stabiliţi de comun acord de către părţi prin intermediul unei decizii a Comitetului pentru comerţul cu mărfuri.

(4) În conformitate cu punctul 3 din apendicele 2-A-1 din acord, Coreea poate folosi un sistem de licenţe pentru administrarea şi punerea în aplicare a anumitor contingente tarifare. Părţile se pun de acord în cadrul Comitetului pentru comerţul cu mărfuri asupra politicilor şi procedurilor sistemului de licenţe, inclusiv asupra eligibilităţii pentru a primi cantităţi din contingentul tarifar, precum şi asupra oricăror schimbări sau modificări la acestea,

DECIDE:

1. Coreea va administra şi va pune în aplicare contingentele tarifare aplicate de Coreea anumitor mărfuri originare din Uniunea Europeană în temeiul Acordului de liber schimb dintre Republica Coreea, pe de o parte, şi Uniunea Europeană şi statele membre ale acesteia, pe de altă parte, în conformitate cu normele stabilite în anexa la prezenta decizie.

2. Prezenta decizie intră în vigoare în ziua adoptării.

Adoptată la 28 mai 2015.

Pentru Comitetul pentru comerţul cu mărfuri
Helena KÖNIG
Director interimar Direcţia Generală Comerţ Director general al Biroului politici comerciale a Comisiei Europene
Chang K. KIM
Ministerul Comerţului, Industriei şi Energiei din Republica Coreea

ANEXĂ

REGULI PRIVIND ADMINISTRAREA ŞI PUNEREA ÎN APLICARE A CONTINGENTELOR TARIFARE

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral cumpăraţi documentul sau alegeţi un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

se încarcă...