Back

Comisia Naţională pentru Protecţia Muncii, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale , Ministerul Sănătăţii - MS

Ordinul nr. 125/1990 pentru precizarea locurilor de munca, activitatilor si categoriilor profesionale cu conditii deosebite care se incadreaza in grupele I si II de munca in vederea pensionarii, pentru perioada lucrata dupa 1 martie 1990

În vigoare de la 05.05.1990 până la 01.04.2001, fiind abrogat(ă) și înlocuit(ă) de Legea nr. 19/2000.

Atenție! Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpăraţi documentul în formă actualizată sau alegeţi un abonament care permite analiza modificărilor.

Documentele din secțiunea Legislație românească sunt disponibile doar pentru abonații Lege5.

Cumpără forma completă în varianta PDF sau Kindle

In baza Legii nr. 3/1977 privind pensiile de asigurari sociale de stat si asistenta sociala si in conformitate cu prevederile art. 2 din Decretul-Lege nr. 68/1990 pentru inlaturarea unor inechitati in salarizarea personalului, Ministerul Muncii si Ocrotirilor Sociale, Ministerul Sanatatii si Comisia Nationala pentru Protectia Muncii emit prezentul Ordin, prin care se precicizeaza locurile de munca, activitatile si categoriile de personal care lucreaza in conditiile deosebite, ce se incadreaza in grupele I si II de munca in vederea pensionarii.

1. In grupa I de munca se incadreaza locurile de munca, activitatile si categoriile profesionale cuprinse in anexa nr. 1.

2. In grupa II de munca se incadreaza locurile de munca, activitatile si categoriile profesionale cuprinse in anexa nr. 2.

3. Ministerele, celelalte organe centrale, primariile judetene si a municipiului Bucuresti, centralele industriale, intreprinderile si institutiile au obligatia sa intreprinda masuri pentru imbunatatirea radicala a conditiilor de lucru la locurile de munca prevazute in prezent in grupele I si II de munca, astfel ca la finele anului 1993, acestea sa fie prevazute, corespunzator rezultatelor obtinute, fata de prevederile "Normelor republicane de protectia muncii", in scopul apararii vietii si sanatatii salariatilor.

4. Metodologia, pe baza careia unitatile efectueaza incadrarea in grupele I si II de munca, este cea prevazuta in Ordinul nr. 50/1990 al Ministerului Muncii si Ocrotirilor Sociale, Ministerului Sanatatii si Comisiei Nationale pentru Protectia Muncii cu completarile facute prin Ordinul nr. 100/1990 si care se aplica in continuare.

5. Prezentul ordin se aplica pentru perioada lucrata dupa 1 martie 1990.

MINISTRUL MUNCII SI OCROTIRILOR SOCIALE
Mihnea Marmeliuc

MINISTRUL SANATATII
Dan Enachescu

p. PRESEDINTELE COMISIEI PENTRU PROTECTIA MUNCII
MINISTRU SECRETAR DE STAT
Dan Andreescu

ANEXA Nr. 1

GRUPA I DE MUNCA

Lista locurilor de munca, activitatilor si categoriilor profesionale
stabilita conform art. 2 din Decretul-Lege nr. 68/1990

1. Statiile pilot cu activitati similare celor prevazute in grupa I de munca.

2. Fabricarea varului in unitati industriale.

Acesta este un text parțial. Pentru textul integral ai nevoie de un abonament Lege5 sau poți cumpăra online întreg documentul, în format PDF și Kindle.

se încarcă...