Back

Procedură privind documentele care trebuie să se afle la bordul autovehiculelor rutiere aflate în trafic internaţional

În vigoare de la 17.05.2016

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral cumpăraţi documentul sau alegeţi un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

Cumpără forma completă în varianta PDF sau Kindle

DOCUMENTELE CARE TREBUIE SĂ SE AFLE LA BORDUL AUTOVEHICULELOR RUTIERE AFLATE ÎN TRAFIC INTERNAŢIONAL

În punctele de trecere a frontierei (PCTF) Ministerul Transporturilor exercită controlul asupra vehiculelor rutiere prin intermediul A.R.R. (Autoritatea Rutieră Română) şi A.N.D.R. (Administraţia Naţională a Drumurilor din România).

Sunt supuse controlului vehiculele rutiere care efectuează transport public de mărfuri şi de persoane şi vehiculele care efectuează transport în interes propriu, având masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone sau capacitatea de peste 9 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto, sau care transportă mărfuri periculoase ori agabaritice.

Tipurile de acte pe care şoferul trebuie să le aibă asupra se clasifică diferit, în funcţie de ţara de înmatriculare a autovehiculului. Anexa nr. 2 a Ordinului ministrului transporturilor nr. 598/1999 face distincţie, enumerând mai întâi documentele necesare în general tuturor tipurilor de transport şi mai apoi cele pentru transportul de marfă.

Documentele care trebuie să se afle la bordul vehiculelor rutiere care efectuează transport internaţional

I. VEHICULE ÎNMATRICULATE ÎN ROMÂNIA

A. Pentru toate tipurile de transport:

1. licenţa de transport însoţită de caietul de sarcini (copie xerox), vizată pe anul în curs de reprezentanţa Autorităţii Rutiere Române - A.R.R. care a emis-o;

2. licenţa de execuţie pentru transport internaţional (în original);

3. certificatul de înmatriculare a vehiculului, însoţit de talonul de inspecţie tehnică;

4. permisul de conducere al conducătorului auto;

4. permisul de conducere al conducătorului auto;

5. diagrama tahograf pentru autovehiculele de marfă cu sarcina utilă mai mare de 3,5 tone, pentru microbuze (9 locuri) şi autobuze;

6. asigurarea civilă şi cartea verde, efectuată de o societate de asigurări din România;

În versiunea gratuită textul este afisat parțial. Pentru textul integral cumpăraţi documentul sau alegeţi un abonament Lege5 care permite vizualizarea completă a documentului.

se încarcă...