Back

Banca Naţională a României - BNR

Circulara nr. 23/2016 privind lansarea în circuitul numismatic a unei monede din aur cu tema Istoria aurului - Buzduganul regelui Ferdinand I

În vigoare de la 10.01.2017

Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpăraţi documentul în formă actualizată sau alegeţi un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

Cumpără forma actualizată

Art. 1.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 27 decembrie 2016, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema Istoria aurului - Buzduganul regelui Ferdinand I.

Art. 2.

Caracteristicile monedei sunt următoarele:

Valoare nominală 10 lei
Metal aur
Titlu 999‰
Formă rotundă
Diametru 13,92 mm
Greutate 1,224 g
Calitate proof
Cant zimţat

Aversul monedei redă un detaliu al buzduganului regelui Ferdinand I, inscripţia "ROMANIA", stema României, valoarea nominală "10 LEI" şi anul de emisiune "2016".

Reversul monedei prezintă portretul regelui Ferdinand I şi inscripţia "REGELE FERDINAND I".

Art. 3.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Art. 4.

Monedele din aur cu tema Istoria aurului - Buzduganul regelui Ferdinand I au putere circulatorie pe teritoriul României.

Art. 5.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Preşedintele Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României,
Mugur Constantin Isărescu

Bucureşti, 27 decembrie 2016.

Nr. 23.

se încarcă...